Header Blog & Channel
        

Cara Menukar Cursor Mouse Diblog

haii.. salam sahabat semua.. maaf, kerana agak lame xupdate blog ni, byk jgk komen yang xdpt di approve... biase laaa... dunia pekerjaan sudah tiba.. sebelum
ni bole la yee... zaman study... byk masa nak update blog2 ni..
Wan nak kOngsi
Tuto ni, untuk sahabat kite, yang ade menanyakan 
mcm mne nk buat cursor mouse di blog :)

first, korang
1. Log in > Dashboard > Layout > Add Gadget >
2. lepas tu, korang cari "Html/Java Script"
3. masukkan link kat bawah nie sebelum kod

<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(URL CURSOR.CUR), default;} a:hover {cursor:url(URL CURSOR.CUR2),wait;}</style>

korang hanya tukarkan URL CURSOR yang berwarna
biru itu sahaja
kalau korang nak cursor berubah bila
tersentuh pada link jangan masokkan
URL yang sama pada URL CURSOR.CUR
dengan URL CURSOR.CUR2
pastikan URL CURSOR lain2...

korang boleh dapatkan cursor-cursor yang menarik di sini
Klik Here>

contohnya seperti ini:


Selamat Mencuba.. :)

No comments: