Header Blog & Channel
        

Kesihatan: Sedut Lemak Bukan Untuk Kurus























LIPOSUCTION atau bahasa pasarnya sedut lemak adalah proses menghapuskan lemak daripada lapisan bawah kulit pada bahagian-bahagian tertentu dengan tujuan memperbetulkan bahagian bermasalah dan banyak lemak.

Ramai dalam kalangan wanita salah faham dengan berfi kiran liposuction sebagai satu proses menurunkan berat badan sedangkan ia bukan!
Sebelum mengambil keputusan melakukan sedut lemak, anda perlu bersedia dari segi fi zikal dan mental, mesti ada pengetahuan mengenai proses ini dan tahu apa tujuan utama ia dilakukan.

Paling penting adalah mendapat pendedahan daripada doktor yang berpengalaman di klinik atau di hospital.

Cara Mengedit Teks pada Animasi (File swf)


Bagaimana cara mengedit teks berbahasa asing pada animasi (file swf) ?
Ah itu bukan hal yang sulit lagi buat kita yang tidak boleh membuat animasi terutama animasi untuk pembelajaran. Buat guru yang selama ini punya banyak file animasi berbahasa Inggris, kita boleh mengalihbahasakan animasi yang berbahasa asing itu dengan mudah.

Sebelumnya kalau ingin mengedit teks pada sebuah animasi yang berbahasa Inggris saya harus me-decompile dulu agar file swf (file animasi) menjadi file fla. Dari file fla tersebut selanjutnya kita boleh mengotak-atiknya menggunakan macromedia flash. Namun dengan adanya software sothink decompiler versi 6-an semua dengan mudah diedit tidak perlu lagi konversi file swf ke file fla lebih dahulu. Kita boleh mengedit file animasi tersebut.

Ok berikut saya contohnya bagaimana mengedit teks.

KEBAIKAN SPIRULINA ELKEN 2

Sebelum ni, Wan ade post artikel pasal khasiat dan juga faedah
Product Elken Spirulina..

kali ni, Wan nak share tambahan yang tak termasuk dalam
artikel sebelum ni.. :))

Spirulina elken sangat terjamin kebersihannya,
tidak berbau hanyir seperti sesetengah produk spirulina lain
dan 100% organik.

Lihatlah perbandingan khasiat spirulina:

Berikut adalah antara kebaikan spirulina elken:

1.  Antikelesuan - mengatasi masalah mudah letih, keletihan bekerja,kurang
     tenaga, ketidakseimbangan hormon, daya imun merosot, insomnia.
2.  Menyihatkan otak- sesiapa sahaja termasuk janin , kanak-kanak dan pelajar.

KHASIAT & FAEDAH ELKEN SPIRULINA

Bukan semua Spirulina dicipta sama dalam Peningkatan Faedah Kesihatan kerana hanya ELKEN SPIRULINA menyediakan Pembangunan dan Penyelidikan, Pengkulturan, Kecemerlangan Kualiti dan Komposisi Khasiat Makanan No.1. Kesemua kombinasi diatas membekalkan faedah peningkatan kesihatan yang terbaik daripada Elken Spirulina.

UNTUK IBU-IBU YANG MENGANDUNG



*Memberikan yang terbaik untuk bayi anda, Elken Spirulina ialah makanan serba semula jadi
  yang membekalkan kesemua 46 jenis nutrien perlu termasuk besi dan asid folik pada kadar 5 kali
  ganda lebih banyak daripada kacang soya dan 68 kali lebih kaya daripada bayam. Ia membantu
  kedua-dua kesihatan ibu dan keperluan perkembangan janin.

*Elken Spirulina boleh membantu mengurangkan risiko bahaya kelahiran. Surat khabar The Star
  22/06/2003 melaporkan bahawa klorofil dapat mengurangkanrisiko kehilangan darah yang
  berlebihan sementara Vitamin K membantu memberhentikan pendarahan. Elken Spirulina
  membekalkan Vitamin K, dan 30 kali lebih banyak klorofil daripada alfafa, barli atau anak gandum.


UNTUK BAYI

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN BIO PURE KEN SERIES

PEMILIHAN SEMPURNA

Air Tulen Sempurna
Bio Pure menggunakan Sistem Penulenan Osmosis Songsang (R.O.) 5-tahap yang canggih untuk menyingkirkan hampir kesemua jenis pencemar, termasuk bakteria dan virus, untuk menghasilkan air minuman tulen yang sempurna (H2O). KEN 3 , Ia mempunyai kapasiti tinggi kira-kira 12 liter dan rekaan berbentuk menara menjadikannya amat sesuai untuk kegunaan pejabat,sekolah,asrama,masjid dan surau . Ia menawarkan fleksibiliti dan kemudahan hebat di mana ia boleh menghasilkan air pada 3 suhu – sejuk, panas dan sederhana. 

Sistem Penulenan
Ciri-ciri Lain
• Bertapak di dalam satu rangka yang unik - menjamin keunggulan kualiti dan memudahkan penyelenggaraan
• Penyambung dan tiub yang tahan lasak - diperbuat daripada bahan bergred makanan dan tahan hakis
• Bahan-bahan bergred makanan ABS mematuhi syarat-syarat FDA

Pendapatan RM3000 ke bawah dlm tergolong miskin?

















Anda katergori miskin bandar??

Tak percaya??? cuba calculate balik gaji dan perbelanjaan kita kalau masih nak menidakkan nye.

Contoh la :

Rumah - RM800
Kereta - RM600
Minyak - RM400
Tol - RM100
Credit Card - RM400
Personal Loan - RM200
Baby sitter - RM300 (Sorang anak)
Belanja keperluan anak - RM250
Belanja barang dapur - RM350
MARA/PTPTN - RM200
Bil api/air/astro/internet/telefon - RM450
TOTAL = RM4,050.00

Amalan Rasulullah S.A.W

Assalamualaikum Saudara Saudari malam ini, saya nak share sedikit
sebanyakamalan-amalan yang dilakukan oleh Junjungan kita
Rasulullah S.A.W. Semoga kita semua dapat
mendapat hidayah daripadaNya..


Amalan:
Amalan yang paling disukai oleh Rasulullah SAW ialah kekal (istiqamah) sekalipun sedikit. (Riwayat Termizi dan Nasai daripada Aisyah dan Ummu Salamah)

Puasa:
Rasulullah SAW berpuasa pada hari Isnin dan Khamis (Riwayat Ibnu Majah)

Tahajjud:
Rasulullah SAW bangun menghidupkan malam (tahajjud) hingga bengkaklah kedua kaki Baginda (Riwayat Bukhari, Muslim, Termizi, Nasai, Ibnu Majah kepada Mughirah)

3 Amalan Seorang Pemuda Hingga Disebut Ahli Syurga...

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Bismillahirrahmanirrahim……
Dgn menyebut nama Allah Yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Di salah satu sudut Masjid Nabawi terdapat satu ruang yang kini digunakan sebagai ruang khadimat.
Dahulu di tempat itulah Rasulullah S.A.W sentiasa berkumpul bermusyawarah bersama para Sahabatnya Di sana Beliau SAW memberi taushiyyah, bermudzakarah, dan ta'lim.















Panduan Mudah Ketika Bergambar Majlis Perkahwinan Anda

Majlis perkahwinan bukanlah satu perkara yang mudah untuk diuruskan. Ia memerlukan komitmen yang tinggi dan perancangan yang teratur dan sempurna agar majlis dapat dilaksanakan dengan baik. Selain memikirkan bab penyediaan pakej perkahwinan seperti busana pengantin, make up, pelamin, khemah, kad kahwin dan banyak lagi. Perkara yang paling indah untuk merakam saat-saat indah adalah memilih fotographer.

Pastikan anda memilih fotographer yang betul-betul memenuhi citarasa dan kehendak anda untuk majlis istimewa nanti. Namun, tidak semestinya anda memilih fotographer yang profesional dapat menghasilkan kualiti gambar yang bagus tetapi anda juga sebenarnya memainkan peranan penting.

Kereta Berhias Pengantin

Kali ini penulis ingin berkongsi informasi dengan anda semua mengenai pentingnya menggunakan kereta berhias dalam sesebuah majlis perkahwinan.
Mungkin anda pernah terlihat sebelum ini sebuah kereta berhias pengantin yang diikat dengan riben cantik bergerak menyelusuri di atas jalan raya sambil diikuti

Dengan konvoi-konvoi kereta yang lain. Pernahkah terdetik di hati anda untuk mengimpikan sebuah kereta idaman yang anda idam-idamkan sebelum ini dapat berarak bersama menghantar anda ke resepsi perkahwinan? Jika anda ingin menjadikan impian anda menjadi realiti suatu hari nanti.

Antara kereta menarik yang disediakan, anda boleh lihat jenis-jenis kereta di bawah ini.

Classic Cars:-

Jenis Bunga Yang Sesuai Untuk Dihadiahkan Orang Sakit.

Mungkin terdetik di hati anda yang kita hanya menghadiahkan bunga untuk saat-saat kegembiraan dan manis ketika bersama dengan orang tersayang. Contohnya, ketika menyambut Hari Konvokesyen, Majlis Hari Jadi, Majlis Ulang Tahun Perkahwinan dan sebagainya. Tetapi, sedarkah anda ketika saat diri anda, kawan-kawan, saudara mara atau ahli keluarga mengalami kesakitan dan dimasukkan ke hospital sebenarnya kita sebagai manusia perlu sokongan yang kuat daripada orang sekeliling?

Hapuskan Fikiran Serabut Anda Dengan Cara Berkesan

Setiap orang berpengalaman mengalami fikiran berserabut disebabkan terlalu banyak
berfikir dalam satu-satu masa sehinggakan tidak dapat memberikan tumpuan kepada perkara-perkara penting yang perlu di selesaikan. Antara faktor yang menyebabkan berlakunya
kerunsingan adalah seperti rasa tidak puas hati, rasa marah, berdendam, tertekan dan
banyak lagi. Mungkin mudah untuk kita mengatakan dengan hanya
mengosongkan sahaja fikiran yang berserabut itu dengan memberi tindakan
mengalah atau melepaskan.


Tetapi, anda perlu ikuti cara-cara atau langkah-langkah yang betul untuk mendapatkan ketenangan fikiran yang sempurna. Antaranya adalah seperti:

1. Ambil Wudhuk

Rambut Sihat Walaupun Bertudung

Wanita yang bertudung kelihatan manis, ayu dan anggun jika si pemakai menggayakan tudung dengan sempurna dan kemas. Tetapi, sedarkah kOrang walaupun bertudung, kOrang perlu pandai menjaga rambut agar tidak berbau atau rosak? Wanita yang bertudung seringkali dikaitkan dengan rambut berbau. Mungkin disebabkan dengan cara rambut yang ‘dibungkus’ selama beberapa jam atau mengikat rambut dalam keadaan yang masih belum kering lagi.

Simpan Janggut & Misai Untuk Kelihatan Awet Muda

Sedarkah anda lelaki kelihatan awet muda apabila mereka menyimpan janggut dan misai. Lelaki yang berpenampilan begini menyerlahkan kemudaannya walaupun umur mereka sudah berumur. Jadi, kepada anda diluar sana yang ingin menyimpan janggut atau misai, wajib ketahui manfaatnya di bawah ini. Ia sesuai untuk golongan lelaki sahaja.

1. Hindari ruam dimuka
Untuk mengelakkan ruam dimuka akibat melakukan pencukuran yang tidak berhati-hati, adalah lebih baik anda menyimpan janggut di muka samping menyerlahkan kekacakan anda itu.

Elysyle Expert Skincare Solutions

Berbanding dengan Amway, Cosway dan lain-lain, Pemasaran ELKEN sudah lama bertapak di pasaran Malaysia. Sebagai sebuah syarikat yang menyediakan produk kesihatan, ELKEN Malaysia mempunyai lebih 200 pengguna produk kesihatan ELKEN untuk mencapai kesihatan yang lebih baik dan kehidupan yang lebih baik di MALAYSIA, SINGAPURA, INDONESIA, BRUNEI, INDIA, THAILAND, HONG KONG, VIETNAM, CAMBODIA..

Dapatkan Produk ELYSYLE UP II Dari ELKEN Beauty Malaysia

Hari ini saya ingin berkongsi satu produk kesihatan yang sangat berguna untuk golongan yang memerlukan ketenangan dalam melakukan sesuatu pekerjaan. Anda biasa dengan istilah ‘Aromaterapi’? Maksud penuh Aromaterapi membawa erti: “Aroma” iaitu bau manakala “Terapi” adalah rawatan.


Cara rawatan aromaterapi adalah dengan cara rawatan yang berasaskan alam semulajadi. Prinsip asas dalam aromaterapi adalah dengan menguatkan proses rawatan diri dengan cara merangsangkan sistem immunisasi secara tidak langsung. Rawatan ini mampu meningkatkan kualiti kehidupan dari segi fizikal, perasaan dan semangat.

Kelebihan Menjalankan Perniagaan Secara Online

Perniagaan online merupakan satu usaha memasarkan produk menggunakan internet dan menjalankan perniagaan tersebut secara maya. Walaupun produk yang dibeli tidak dapat dirasa atau disentuh, ia merupakan satu peluang terbaik untuk usahawan yang ingin memulakan atau memasarkan produk mereka ke peringkat global.

Berpadanan dengan zaman teknologi serba canggih ini, memudahkan lagi perniagaan produk secara online dijual secara meluas. Peningkatan perniagaan online semakin hari semakin meningkat dan mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada pelanggan memandangkan perniagaan ini mendapat tempat hati peminat. Antara perniagaan online seperti Zalora, Fareeda, Al-Humaira dan banyak lagi.

Minuman Perisa Coklat Hidangan Santai Seisi Keluarga

Minuman coklat adalah salah satu minuman kegemaran orang ramai tidak kira mengenal usia daripada peringkat kanak-kanak sehinggalah kepada orang dewasa. Kelazatan air coklat membuatkan seseorang berasa nyaman apabila meneguknya sambil menikmatinya dalam keadaan cuaca yang dingin.

Artis Malaysia pun Menggunakan Product DX Lingerie Elken

assalamualaikum dan salam satu malaysia
saya nak kongsikan sedikit pasal product ELKEN ni
yang memang dikenali dengan

DUNIA HERBA & KECANTIKAN..SENTIASA SEHAT & ANGGUN SERTA MENAMBAH PENDAPATAN

Cara Menukar Cursor Mouse Diblog

haii.. salam sahabat semua.. maaf, kerana agak lame xupdate blog ni, byk jgk komen yang xdpt di approve... biase laaa... dunia pekerjaan sudah tiba.. sebelum
ni bole la yee... zaman study... byk masa nak update blog2 ni..
Wan nak kOngsi
Tuto ni, untuk sahabat kite, yang ade menanyakan 
mcm mne nk buat cursor mouse di blog :)

Transkripsi (album) Dato Siti Nurhaliza

Mp3 Download Dato' Siti –  from 
11channels.blogspot.com FREE!!

Album Edaran Muzik Aspirasi Semasa(E.M.A.S)

Mp3 Download Dato' Siti – from
11channels.blogspot.com FREE!!

Mp3 Download Dato' Siti – from
11channels.blogspot.com FREE!!

Album Prasasti Seni Dato Siti Nurhaliza

Album Mp3 Download Dato' Siti – from
11channels.blogspot.com FREE!!

Mp3 Download Dato' Siti – from
11channels.blogspot.com FREE!!
Tahun 2004

Album Konsert Live Siti Nurhaliza(1999)

Mp3 Download Dato' Siti – from
11channels.blogspot.com FREE!!

  Mp3 Download Dato' Siti – from
11channels.blogspot.com FREE!!

Album Wali – Sejuta (Setia, Jujur dan Taqwa)

Album Mp3 Download Wali Band - Sejuta (Setia, Jujur dan Taqwa) – from
11channels.blogspot.com for FREE!!

Mp3 Download Wali Band – from
11channels.blogspot.com FREE!!

Album Judika - Sampai Akhir Free Download

Album Mp3 Download Judika - Sampai Akhir – from
11channels.blogspot.com for FREE!!

Mp3 Download Judika – from
11channels.blogspot.com FREE!!
Tahun 2013

Album mp3 Seventeen Song

Album Mp3 Download Seventeen – from
11channels.blogspot.com for FREE!!

Mp3 Download Seventeen – from
11channels.blogspot.com FREE!!
Tahun 2013

Album Wali Band-Si Udin Bertanya

Album Mp3 Download Wali Band - Si Udin Bertanya – from
11channels.blogspot.com FREE!!

Mp3 Download Wali Band – from
11channels.blogspot.com FREE!!