Header Blog & Channel
        

Letak Like, Tweet, Share, Pin it di blog

hai, korang, assalamualaikum, saya baru je lepas buka puasa, tak larat pulak perut, makan
byk sangat,  :DD    untuk posting ni, 
saya nak share cara letak Letak Like, Tweet, Share, Pin it di blog..
kalau ada sesetengah blog, tak letak lagi benda ni, bolehlah try... :)
korang boleh pilih nak yang mana satu. . :)
A.

B.



C.

yang D nie, comey skit... ehehe
D.

pilih gambar mana yang korang nak tu, then korang copy kode
dibawah mengikut kategori kategori k.. :)

Kode untuk A





Kode untuk B


Kode untuk C

Kode untuk D
1. lepas korang copy kode tadi, sekarang ke Dashboard > Design > Add a Gadget>
HTML/javascript

2. pastekan kode tersebut didalamnya :)
3.kalau korang tak nak guna Add a Gadget...
korang boleh gune Edit HTML

4. Pergi ke  Blogger > Template > Edit HTML. 
5. Tips pada expand widget template
6. tekan CTRL+F dan cari kode ni, <data:post.body/>

7. Siap, Selamat Mencubaaaa :)



No comments: