Header Blog & Channel
        

Login Facebook dengan Imej

#update 07/03/12#   -->    assalamualaikum... disebabkan
ramai yang tanya saye, mcm mana nak buat
login facebook dengan imej,. Ok,
korang nak taw kan..?? mcm mane nak buat mcm gmbar kt bawah ni
jOm terjah.. xD


hmmm, tak susah pow erhh..
tapi cara nie, hanya untuk google chrome jer 
just kene Add to Chrome je pon..

step 1: klik sini

lepas korang tekan link kat atas tu,
page mcm gmbar kt bawah nie akan keluar..
korang klik la Add to Chrome
lepas tu, die suruh install, korang install

step 2: lepas siap install,
korang taip chrome://extensions/ kat URL bar.


lepas korang taip Chrome://extensions tu, die akan kluar 
mcm page kat bawah nie

step 3: kalau korang nak tukar gambar
Cari FB refresh and klik Option
ikot mcm gmbaq kat bawah nie :)


step 4: lepas korang klik option plak, die akan jadi mcm gmbaq kat bawah ni


Step 5: korang copy link URL gambar, dan pastekn dalam kotak
mcm gambar kat atas tu/ and save..

step 6: You are done! Now sign out and and see the change


hasil:-


Selamat Mencubaa.. :)

5 comments:

Hamizan said...

cam ner nk masuk gambar.. ?

Hafiez said...

@Hamizan cara nak letak gambar senang sangat..

taip chrome://extensions/ kat URL bar..

nnti akan kluar satu tab baru,

cari fbrefres

dan, tekan option pada FB refresh tu

tu jer.. ushar gambar dalam page

Boni JLL3 said...

wah..menarik tu..

Hafiez said...

:)

anem said...

extension ni free from virus kan?