Header Blog & Channel
        

Membuat Widget Navigation Page V2

Hai kOrang, selamat malam....
assalamualaikum
malam ni, wan nak tunjukkan
 Cara Membuat Widget Navigasi Jumlah Halaman di Blogger. 

kOrang x perlu mengedit HTML. just tambah widget, blog kOrang dah ade navigasi jumlah Page
mesti ade yang nak buat bukan? tapi xtahu cara nak buat..
Untuk membuat nombor halaman navigasi seperti kat blog ni, di blog kOrang, senang sangat.

cara nak buat, senang jer, ikOt tutorial ni betOl betOl..


1. Buka url ni: http://bloggerplugins.org/installers/bloggerpagenavi.html 


2. kOrang setting skit, mcm mane kOrang nak... mcm gambar kat bawh ni

3. kalau kOrang ade byk blOg, pilih  salah satu

4. lepas dah pilih tu, Add Widget..

Siap... tarraaaaa...
Like Jika Suka