Header Blog & Channel
        

Cara Tukar Perkataan Post A Comment Kepada Image

hey sume, salam 1malaysia n selamat sejahtera..
pagi2 ni wan ade tutorial nk kongsi2 ngn kOrang sume, iaitu, mcm mane nk tukar tulisan Post A Comment kepada Imej.. carenye xsusah mcm tutOrial len2.. kpd sesiapa yg nak ikOt, jOm ikOt tutOrial ni, dipersilakn..


SEBELUM










SELEPAS







Ok, ikOt tutOrial kt bawah ni 

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html





2.Tick Expand Widget Templates




3. Tekan Ctrl+F , dan cari kod ini :




4. Jumpa tak? kalau dah jumpe, cOpy kod ini , paste di bawah kod yang korang cari tuh :


cOde tu nt akan nampak mcm ni:











4. Untuk code "URL IMAGE POST A COMMENT" korang boleh tukar dgn URL imej anda sendiri yee...
5. Then , try Preview dulu . kalau menjadi , teruz save !
6. Selamat Mencuba.. xD

No comments: