Header Blog & Channel
        

Cara Letak Lagu Youtube Di Blog

Kali ni ,wan nak ajar kan korang macam mana nak letak lagu dari youtube ke dlm blOg. Kalau ade yg berminat, jom wan ajarkn...
tpi nanti korang jgn pening plakk ehh...bukan ape, nk dptkn code die 2 byk keje,bukak sane, bkak sni, pening xD tpi xpe, jom kite try dlu...





1. Log in > Dashboard > Design >
          




2. Add a Gadget > Html/JavaScript




3. kOrang copy kod ini :









4. Cari code http://www.youtube.com/v/nECixrYkfTs diatas , dan kOrang paste dgn URL lagu dari youtube ! tw x, mcm mane nk  dapatkn URL 2? kalau xtahu, 
Korang ikot step ni ... 

5. Pergi ke --> YOUTUBE
6. kOrang nk lagu ape? taip je. then, clik share kt bawah video yg kOrang pilih











7. Copy kod ! Paste di Note Pad
8. Amik code URL jer, mcm gambar kt atas..
untuk code "FFFFFF"kt atas ialah warna untuk button Muzik kOrang

kalau ade yg nak tukar warna pergi ke sini COLOUR

dah siap kn?
9. SAVE dan try tgk blOg kOrang tuh, berhasil apa ngak..
Selamat Mencuba.. xD

No comments: