Header Blog & Channel
        

Cara Letak Facebook Share Button

Salam...
mlm dah menjelma.. time untuk kite kOngsi2 yee.. ;)
mlm nie, wan nk kOngsi ngn kOrang tutOrial mcm mane nk letak 
"Facebook Share Button"
Yg mane blOm ade lgi share buttOn 2,
bOleh la buat ikOt step ni..

Senang je care nih,
1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template 

 2. Then ,kOrang cari kod ini, gune CTRL+F ..






kalau x jumpe, try cari kode ni plak:





3. jmpe tak? kalau dah jmpe 2, kOrang cOpy kOde kt bawah ni
plakk.



4.pastekn kode ni, diantara kode yg wan suh cari kt atas tdi..
mcm gambar kt bawah ni:

korang kene Tick pada Expand Widget Template
tkOt nt xjmpe plakk

kalau dah siap, boleh la preview dlu... 
kalau OK, baru save yee... 
;) 
Selamat Mencuba..

No comments: