Header Blog & Channel
        

Letak Fan Page Facebook, Twitter, Youtube, G+1, Linkedin di blog

Assalamualaikum, untuk tutorial sebelum ni, wan ada share cara letak button facebook, twitter... tapi itu
untuk button like, tweet, ataupun Share....
tapi kali ni, wan nak share pasal, letak button yang menghubungkan blog, terus ke Fan Page korang
faham kan,? hehehe.... kalau sudah faham, jom ikut wan buat benda ni, :)


copy kode dibawah

Letak Like, Tweet, Share, Pin it di blog

hai, korang, assalamualaikum, saya baru je lepas buka puasa, tak larat pulak perut, makan
byk sangat,  :DD    untuk posting ni, 
saya nak share cara letak Letak Like, Tweet, Share, Pin it di blog..
kalau ada sesetengah blog, tak letak lagi benda ni, bolehlah try... :)
korang boleh pilih nak yang mana satu. . :)
A.

B.

Kode Komen Cbox yang sempoi!@#$%^

Cbox. adalah salah satu media yang digunakan oleh sebagian pengguna blog yang difungsikan sebagai buku tamu, kotak chatting, ataupun sebagai peninggal jejak para pengunjung blog... tengok je tajuk pun da tertarik,

yang kotak komen cbox pun ada kode, untuk menghasilkan komen
yang luar biasa best.. mesti ada sesetengah orang dah tahu, so, kepada yang tak tahu, try la kod ni, komen di kotak komen di tepi sidebar... untuk menguji kod ni.. Jom memcubaa :)

untuk menulis kode, ikut step by step yeee :)

1. Membuat Teks Berjalan di CBOX
kata-kata yang ingin dibuat berjalan dengan [scroll] dan [/scroll] 
Contoh: [scroll]11channel[/scroll]

2. Membuat Teks Berukuran Besar
kata-kata yang ingin dicetak besar dengan [big] dan [/big] 
Contoh: [big] 11channel [/big] maka hasilnya adalah 11channel

3.Membuat Teks menyengek
Apit kata-kata yang ingin dicetak miring dengan [i] dan [/i]
Contoh: [i]Hacking[/i] maka hasilnya adalah Hacking 

Faster Black Blogger Templates

hai korang... assalamualaikum.. untuk posting malam ni. . saya nak kasi korang nie semua, baik punyaaa template :)) hehe
kepada sesiapa yang nak, boleh dapatkan kat bawah :)

Blog Water Template

haii... Assalamualaikum, new template ni, saya nak kasi korang, lagi satu template yang agak simple, tapi tak padat sangat... padat sangat, macam semak pulak an, tengok lama-lama.. tapi tak pe.. kite cuba dulu..
kalau preview dulu dekat demo, kalau berminat, boleh la download terOz.. download senang jer pun, :)

Pengarang Templat: Ray Creations 
description: 

X-Gen Green Template V1

kepada yang berminat dengan template ni, boleh download and cuba... tetapi sebelum gunakan template ni, korang kena backup dulu, template korang, takot template ni, tak padan dengan blog korang..

download di bawah :)

Bisnes Template Blogger

Assalamualaikum... Ada tak kawan-kawan nak buat bisnes dengan blog? rasanya, template ni, memang sesuai untuk digunakan.. ia sudah disediakan semuanya, cuma edit sikit sikit je..

1. Ads-theme-blogger

Template Red+Black Transparent

untuk template sebelum ni, saya post tentang template warna hijau, sekarang warna merah pulak, dan keadaan posisinya yang agak berlainan.. cubalah kalau berkenan dengan template ni.. :)

Template HN v3 (Black+Green)

Salam korang.. untuk posting kali ini, saya nak kongsi dengan korang dengan template terbaru saya ni..
kalau template korang yang sekarang tidak okey, ataupun korang nak tukar/test template blog ni pun boleh,
tak kena bayar ... free je, hehe

Evo 10 Zizan :)

siapa tak disangka, masa depan boleh berubah dengan begitu cepat, contohnya zizan rajalawak, mula mula hanya pelawak biasa, tetapi berkat usaha gigihnya bersama johan suatu masa dahulu, berjaya juga dia membeli EVO 10 miliknya sendiri..

inilah kereta zizan, bukan main bergaya lagi yeee bro.. sejak menjadi pelawak,penyanyi, pelakon, pengacara, rezeki berlipat lipat ... haha

Rahsia Sujud Dalam Solat

Pakar sains telah mengeluarkan isu mengatakan sujud ketika solat penting bagi menggalakkan sistem pernafasan dan mengembalikan kedudukan organ ke tempat asalnya. Percaya atau tidak, berikut adalah hikmah yang diperoleh daripada perbuatan bersujud ketika sembahyang

1. Ia membetulkan kedudukan buah pinggang yang terkeluar sedikit daripada tempat asalnya.

Jangan Berhenti Mencari Jodoh

Sebut je pasal jodoh, semua orang tak tahu, hanya Allah SWT yang tahu, siapa jodoh kita.. tetapi, percayalah, jodoh akan datang juga kepada korang, sepertimana maut datang kepada korang.. korang tidak dapat mengelak daripada jodoh sepertimana korang tak dapat mengelak daripada maut..

Beruntungnya Menjadi Perempuan

haii, salam.. kepada perempuan diluar sana, di artikel kali ini, saya nak sharekan pasal beruntungnya korang
menjadi perempuan, patut bersyukur kepada-Nya, dan bukannya bertungkus-lumus untuk mengubahnya menjadi lelaki jadian atau dipanggil "tomboy" :) .. saya menulis artikel ini bukan untuk saya nak jadi perempuan, jangan salah faham pula.. saya sengaja nak kongsikan benda-benda menarik dan berguna untuk kaum hawa sahaja. :)

1. perempuan bekerja kerana Allah dan menjadi kilang manusia.. tiap-tiap bulan korang diberi cuti selama
7-14 hari dan tidak wajib menunaikan solat 5 waktu..

2. Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi, cuti yang Allah berikan sebab
dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib baginya dari
baligh sehingga habis nyawanya..

Debat Awek bertudung Dengan Tidak Bertudung


Isu Status di facebook: "orang yang pakai tudung itu, komfem ke masuk syurga?"

Suri : Yang pasti tak tutup aurat konpem masuk neraka :)

Lia : Ala....tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak mengumpat orang sana sini.

Suri : Bila iblis tak mahu mengikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, maka dia menyalahkan perintah Allah itu..Katanya "Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia..."Samalah dengan tudung, tudung yang disalahkan,"pakai tudung tak semestinya baik..bla..bla..bla..."

Berhenti Merokok di bulan puasa













Rokok? dah menjadi kebiasaan manusia...tapi korang pun mesti tahu, yang rokok ni membawa padah kepada diri sendiri dan orang lain. tetapi ada sahaja yang hendakkanya.. bagai aur dengan tebing...

Ramadhan mendidik supaya menahan diri daripada segala bentuk kemungkaran, harapan itu sepatutnya dapat diteruskan hingga ke bulan seterusnya. Jika kita berjaya tidak merokok pada bulan ramadhan, bermakna kita juga mampu melakukan perkara sama di bulan yang lain. Semua pada diri...jika berbicara soal hukum hakam merokok, rasanya pasti semua sudah sedia maklum merokok adalah haram. Tetapi kesedaran belum terbit dari hati...perokok dan jualan rokok bertambah setiap tahun.

Asalnya Dam Haji

assalamualaikum.. sebut je dam haji, mesti semua orang tahukan,? tapi korang tahu ke,? dari mana nama ia diambil? mesti tak tahu kan? hmm, jom baca seterusnya:-

Permainan dam haji amat popular jika kita lepak di warung kopi, kedai-kedai di kampung-kampung. Permainan ini asalnya bermula apabila seorang lelaki yang begitu kerap bermain dam haji tapi tak pernah menang. Sehingga mereka mengelarkan lelaki ini Man Kalah, nama glammer la katakan :)

Asyik kerap kalah dalam pertandingan dam haji di warung akhirnya Man Kalah ini telah berjaya kumpul sejumlah wang untuk naik haji di Mekah. "Alhamdulillah berjaya juga Man kalah naik haji"

Gadis 13tahun Hamil?

dengar je pasal isu budak poland hamil ni, biar betul budak dah hamil, yang mengakibatkan beraktiviti di dalam kolam renang, sampai nak menyaman sebuah hotel di Mesir setelah mendakwa anak gadisnya hamil selepas menggunakan kolam renang di hotel berkenaan. sungguh tak masuk akal.. tapi kita baca selanjutnya

Patung Berusia 200,000 Tahun Ditemui Di Bulan

hai korang... assalamualaikum, artikel kali mengisahkan pasal, satu berita aneh pasal patung yang baru dijumpai di bulan, yang mengangarkan patung itu, telah pun berusia 200,000 tahun.. tak tahu lah, patung itu, zaman bila.. haha..

Sebuah catatan daripada saintis baru sahaja membuktikan bahawa permukaan Bulan pada suatu ketika pernah dihuni dengan kehidupan asing. Hal itu telah dibuktikan berdasarkan penemuan sebuah arca bersaiz 10 inci di permukaan Bulan.

Pakar geologi, Dr Morris Charles menceritakan bahawa batu aneh tersebuh telah dibawa ke makmal penyelidikan NASA sejurus selepas kepulangan ekspedisi Apollo 11 pada tahun 1969. Dr.Charles merupakan salam seorang penyelidik NASA yang telah bekerja selama 23 tahun sebelum akhirnya mengambil keputusan untuk mengundurkan diri. Walaubagaimanapun, dia masih tetap menjaga hubungan dengan pihak tempat dia bekerja dahulu.

"Arca tersebut meningkatkan perasaan ingin tahu kita. Ini bererti pada suatu waktu dahulu, atmosfera di Bulan boleh menyokong kehidupan. Selain daripada itu, arca tersebut juga menunjukkan nilai estetika yang indah dari masyarakat yang membuatnya." kata Dr.Charles kepada pemberita.

Antara Haiwan Yang Susah Ditemui

Hai korang, assalamualaikum.. entri kali ini, saya nak share pasal hidupan haiwan yang jarang sekali ditemui, korang pergi ke zoo sekalipun, belum tentu dapat melihat haiwan-haiwan ini. Percaya atau tidak korang kena la baca entri ni sampai habis. Haiwan-haiwan ini kebiasaannya ditemui di tempat tersembunyi seperti di dalam gua dan juga di laut dalam. Jom kita kenali satu demi satu haiwan 'pemalu' ini.

Dugong














Haa. Yang pertama ni mesti kita selalu dengar kan? Dugong. Tapi pernah tak korang tengok dengan mata sendiri? Dugong ni juga dikategorikan sebagai haiwan yang paling sukar ditemui di dunia. Dugong kebiasaannya ditemui di laut dalam. Tahukah korang, ekor dugong ni menyerupai ekor ikan lumba-lumba. Dugong memakan rumpai laut dan segala yang berada di dasar lautan dalam.

Perkara yang perlu Wanita Islam Jaga

1. Bulu kening 
Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.




2. Kaki (tumit kaki)
Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng…sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah ….

5 Tips Sihat Setelah Lama di Depan Komputer

Komputer saat ini telah menjadi bagian dari kehidupan kita sehari-hari. Kita tidak lagi berada di zaman ketika komputer hanya digunakan untuk bekerja, tapi kini telah digunakan sebagai media komunikasi, hiburan, dan bahkan berbelanja sekalipun. Tetapi lama-lama di depan komputer tidak salah satu aktiviti yang tidak menyihatkan. Tapi disebabkan kerja yang banyak, yang mengunakan komputer, kita tidak dapat meninggalkan komputer seharian.

Adapun beberapa masalah kesihatan yang biasa diderita para pengguna komputer antara lain gangguan mata, punggung, sakit pinggang dan leher. Guna menjaga kondisi korang tetap fit walaupun harus seharian berada di depan komputer, inilah beberapa tips yang boleh korang lakukan menurut Boldsky.

Puasa Kita mengelakkan Otak Mengecut

Kajian saintifik terbaru perubatan Barat mendapati berpuasa dua kali seminggu, sebagai contoh, boleh mengelakkan otak individu daripada mengecut dengan pertambahan umur, selain manfaat kepada mereka yang menghidapi penyakit jantung, diabetes dan kanser.

Berpuasa pada masa dulu pernah digunakan dalam rawatan perubatan namun kajian terbaru menunjukkan ia perlu diterapkan semula.

Ini kerana ia mampu mencetuskan pelbagai hormon yang membantu meningkatkan kesihatan selain perubahan metabolisme badan.

Berpuasa selama beberapa hari hanya melibatkan pemakanan makanan antara 500 dan 800 kalori sehari sahaja berbanding hari biasa iaitu 2,000 kalori bagi wanita dan 2,500 kalori (lelaki).

Wang Kertas Malaysia Sama Dengan Duit Orang Mati



beberapa hari yang lepas, saya ditunjuk wang kertas malaysia yang baru... saya pun buat buat endah tak endah aje lah.. tapi sebaliknya dia ingin memberi tahu saya yang duit malaysia yang baru ini, menyerupai wang orang mati.. saya pun, kate Owh...saje saje buat tak terkejut depan dia... tapi dalam hati dah terkejut gila.. haha..

isu design, warna dan nilai wang kertas Malaysia yang baru, tahun 2012, hampir menyerupai wang mainan 'Hell Bank Note'. Ayat mudah, Wang Kertas Malaysia baru ini, hampir sama dengan duit orang mati.

Kalau nak tahu Hell Bank Note ini, duit yang biasa kaum Cina guna untuk "bakar dan hantar" kepada saudara mara mereka yang telah mati. Boleh rujuk di Wikipedia dan maksudnya seperti ini.

Manusia Sekarang Sudah Kejam

Kenapa ye, manusia sekarang sudah tidak ada nilai nilai murni dalam diri? menjadi semakin kejam. Adakah sebab manusia semakin hari semakin hilang rasa simpati dalam diri?

Kekejaman Pada Manusia
Buang bayi, bungkus bungkus dalam plastik, letak dekat tempat sampah. Letak bayi dalam pam tandas hanya untuk sembunyikan kelahiran anak luar nikah. masuk berita sebelum sebelum ni budak kat China dilanggar, dan tidak dipedulikan oleh 18 orang yang lalu kat situ, dan yang terbaru, ibu pukul pukul anak, seolah olah anak itu dah macam tunggul kayu, pukul pukul teresak esak budak itu menangis.. kesian betul laaaa...

Kejam Pada Binatang
ini pun lagi satu hal, Binatang yang selalu menjadi mangsa kekejaman manusia adalah kucing. 
Macam dah jadi musim pulak. Bermula dengan perempuan pijak kucing, PetKnode yang membiarkan kucing kelaparan sampai banyak yang mati, perempuan (minah saleh) bergambar bogel dengan kucing yang disiat kulitnya..

Jadual Imsak/Berbuka 1433H Tahun 2012

Assalamualaikum.. puasa 1433H Tahun 2012 sudah tiba...
disini saya sediakan jadual untuk negeri negeri di malaysia.. sila download :)

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA SELURUH NEGERI MELAKA

  1. SELURUH MELAKA  

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA SELURUH NEGERI JOHOR

  1. ZON 1- PULAU AUR DAN PULAU PEMANGGIL 
  2. ZON 2- DAERAH JOHOR BAHRU,KOTA TINGGI,MERSING DAN PULAU BERDEKATAN 
  3. ZON 3-DAERAH PONTIAN DAN KLUANG 
  4. ZON 4-BATU PAHAT,MUAR,SEGAMAT DAN GEMAS JOHOR 

Pasang Widget Tukar Background Color

Assalamualaikum sahabat... malam ramadhan ini, saya nak teach korang cara nak pasang background color widget ... background belakang amat penting bagi memeriahkan blog seseorang, bagi orang yang datang ke blog, dan dia tidak menyukai warna pada blog, ia boleh menukarkannya dengan click pada widget ini..

Promote Pakwe Dekat Blog Tidak Mematangkan Usia


salam korang! untuk posting pada malam ramadhan ini, saya nak update pasal trend sekarang... 

pada korang yang suka blogwalking saya tahu korang mesti selalu nampak blog-blog yang promosikan pakwe dia kan? Pernah tengok quote macam ini?

Jom, Buat Earning dengan Heartbeat..

haii, korang assalamualaikum! malam-malam ini, teringin pula nak update blog...
disamping itu, saya nak tanya dekat korang, dah register ke akaun HEARTBEAT?

kalau belum itu, apa kata korang cuba buat duit dengan heartbeat... dia pun macam nuffnang jugak, ada banner dan letakkan dalam blog/website korang... tapi heartbeat ini, tak lumayan sangat, tapi best... korang boleh terus order barang dengan heartbeat ini... contoh earning korang dah cukup RM65 korang boleh lah buat design baju, kemudian upload hantar dekat heartbeat.. :)


Upload Imej Kode Facebook Chat

haii, korang, selamat pagi... pagi ini, saya nak kongsi dengan korang cara nak upload imej dekat chat box facebook dengan kode..trips ini, baru saja dikeluarkan so mesti korang tak pernah tengokkan,hehe...  upload imej/gambar dekat Chat facebook mengunakan kode.. korang percaya tak? kepada yang kurang yakin dengan saya, jom try..

Hari Koperasi Negara Kuala Lumpur

Tak sangka, dah 2 hari berlalu, keseronokkan di bukit jalil KualaLumpur semasa Hari Koperasi Negara, masih tak dapat dilupakan, artis bukan main lagi , Ramli Sarip, Ramlah Ram, dan ramai lagi...
nasib baiklah pergi gerak awal lagi, kalau tak, mesti lambat nak sampai, ye la, dari perak nak sampai KL, dah berapa jam, gerak pukul 09:00am sampai KL pukul 04:00pm 

Buang Perkataan Recommend this on Google

Salam korang.. mungkin korang tak terfikir nak buang perkataan Recommend this on Google kan,
perkataan itu, tak ada keburukkan, tapi mesti ada sesetengah orang anggap benda itu, menyemak "ajer" dalam blog, tak ada kebaikkan.. so, kalau korang nak buang benda itu pun, tak ada masalah, ada caranya

First Earning Aku.

salam korang.. agak lama juga tak update blog ini... sejak churp-churp diperkenalkan, inilah first earning yang aku pernah dapat dari churp2.. penat juga nak share sana, share sini, rasa menyampah pun ada... tapi nak buat macam mana, itu jer cara yang senang... skali klik jer dapat RM0.20... :)

Pasang Google Translate di Blog

haii, salam korang... 
mlm ni, saya nak ajar korang, macam mana nak letak google translate
di blog.. mesti korang belum letak translate kan?
hehe,
bukan apa, kalau lah, nanti ada orang luar datang ke blog korang,
senang sikit dia nak translatekan bahasa kita ke bahasa dia..
yang mana nak try, jom terjah lagi

Masalah Akaun Paypal Access Limit


Salam Blogger.... mesti korang sudah tahu kan, apa itu paypal.. Hari ini semakin ramai yang menggunakan Paypal sebagai medium memproses pengiriman dan penerimaan bayaran secara elektronik. Boleh dikatakan kebanyakan laman web di Malaysia atau di dunia banyak menerima kaedah pembayaran melalui Paypal.. ia lebih senang berbanding cheque ... tetapi..... kaedah ini, banyak syarat-syaratnya... kene isi borang, letak no.akaun bank, dan macam-macam lagi,

Jom buat duit poket dengan Pay Malaysia .ツ

salam ahli blogger..
kali ni, saya nak share dekat korang, pasal buat duit dengan internet dengan Malaysia PayperClick.
sambil korang online, apa kata korang share link, dan, korang dapat income..
bukan susah pun.. mungkin korang pernah dengar pasal
churp-churp dan nuffnang kan? haa... bagus la.. yang saya nak share ini pun, lebih kurang macam
itu jugak, share sana, share sini, dapat la income.. hehe, senang saja..
cuma memerlukan kerajinan korang saja dalam benda-benda macam ini...

08/07/2012

Useful Windows 7 Sidebar Gadgets

Windows 7, sistem terbaru oleh Microsoft, telah diperkenalkan dengan ciri-ciri baru yang banyak untuk mengambil alih Windows XP dan Vista. Beberapa ciri-ciri sebelumnya telah diubahsuai untuk mengukuhkan lagi Windows 7. Salah satu ciri-ciri yang pada gadget Desktop. Gadget adalah applikasi yang bertujuan diletakkan di depan-depan screen.. Umumnya direka untuk melakukan tugas yang mudah, seperti jam, kalendar, notifiers RSS atau Gadget carian dan boleh diletakkan pada sidebar, di mana mereka boleh mencari info dengan cepat.

Berikut adalah 6 Gadget yang berguna Windows 7 :

1. App Launcher: 











Korang boleh menambah aplikasi, folder atau pemacu dengan App yang menarik dan melepaskan atau dengan menggunakan tetapan. Download App Launcher

Cool Free Windows 7 Themes

Tema membenarkan untuk menukar rupa desktop Windows 7 korang. Korang boleh menukar latar belakang untuk mencerminkan sikap korang. Dalam Windows XP dan Vista, ia sukar sedikit untuk menukar tema, tetapi pemaju di Microsoft yang mengubahsuai, ia mudah untuk dilakukan seperti Windows 7. Berikut adalah koleksi 10 tema yang menyeronokkan!

1. Theme for Windows 7












Bulan sabit oren besar terletak di bahagian bawah tema dinding ini cosmically bertema. Imej ini fraktal dihiasi dengan oren, merah, dan unsur-unsur hijau. 'Tolok bahan api' direka bentuk dalam gaya yang sama. Toolbar hitam telus, membolehkan korang untuk melihat kesinambungan imej

Contact Me

First name:
Url Blog/wordpress:
Gender: Male Female
Like: Blogger Wordpress
Preferred City:
Comments:

Blogger melancarkan Designer Templat baru

Blogger baru-baru ini telah melancarkan satu rekaan template baru. Ini adalah salah satu ciri menggerunkan penulis blog. Ciri baru ini mengandungi HTML / susun atur penyuntingan, Templat reka bentuk dan warna setiap fon penyesuaian. Sekarang korang boleh mereka bentuk template korang sendiri sendiri dengan pengetahuan daripada CSS.

Ciri ini tidak akan mengubah apa-apa selepas korang mereka cipta template baru. Korang boleh menyesuaikan setiap susun atur, latar belakang, teks, warna, fon dan penempatan widget. Sebenarnya, ia memberikan sedikit manfaat kepada korang. Korang tidak perlu untuk meletakkan kredit pada footer blog korang kerana template direka dengan susun atur yang berbeza sepenuhnya. Dan juga ia meningkatkan kelajuan loading blog korang.

lihat lebih banyak info di Blogger Buzz


Menggunakan desainer template


Log on to Blogger.com

Klik Layout dan korang akan melihat tab Template Designer

Dan setting template baru korang .


Korang boleh melihat pilihan di sebelah kiri page. 
Pilih template sampel, dan mula mengedit latar belakang, susun atur. Korang boleh menambah CSS dalam Pilihan bersambung. Korang  boleh melihat preview di bawah pilihan penyesuaian. Cubalah keluar. korang akan menyukainya. Merekabentuk template baru dari ciri ini dan memberikan ia secara percuma kepada penguna setia blogger. Jadi, mula mereka bentuk template. Dan jangan lupa untuk berkongsi pandangan Korang .

My Signatures :)

http://signatures.mylivesignature.com/54490/71/3F53DBBB019C033D01048640C374D60A.png

Tips Untuk Menarik Pengunjung ke Blog Korang Dengan Lebih Lama

Pernahkah korang berfikir, Kenapa entri blog korang dan artikel korang susah dibaca? Ramai daripada korang mulakan memblog dengan pengenalan diri. Tidak mengapa, tetapi ini mungkin menyakiti korang selepas korang mempunyai sejumlah besar blog post. Jadi, korang faham?
Korangperlu untuk memulakan blog dengan pengenalan supaya dikenali semua orang. Kemudian  korang dan blog korang mesti menjadi popular. Ini adalah penyelesaian yang baru. Tetapi, orang yang sudah melakukan pekerjaan mereka ke blog mereka, Apa yang mereka perlu dilakukan?

Korang mempunyai kandungan yang baik dalam blog korang. Dan kandungan yang tidak mampu untuk menunjukkan kepada pembaca korang , kerana ia berada di dalam dan di dalam dalam blog  korang . Jadi, di sini ada beberapa tips untuk menunjukkan kualiti baik korang di dalam blog  korang.

Penempatan bar navigasi di atas:  korang  perlu meletakkan beberapa menu bar navigasi ke atas header blog korang dengan link tertentu. Jangan lupa bukan sahaja link, ia harus menarik untuk menarik peminat pembaca setia. Dan navigasi ke pos blog korang atau label yang berbeza.

Widget rawak: Cuba untuk meletakkan widget pos rawak ke blog korang . Ini membantu pembaca  korang untuk melihat widget rawak sama ada, mereka adalah lebih tua atau baru dalam blogger.

Buang widget yang tidak berguna: Jika korang mempunyai beberapa widget yang tidak berguna kepada blog korang , lebih baik cuba untuk mmebuangnya. Kerana blog korang akan menjadi berat dan pembaca setia korang tidak boleh mengakses blog korang dengan sempurna.
Jika pembaca korang klik mana-mana pautan dalaman yang lain blog post korang , maka kebanyakan pengunjung tidak sabar dan keluar dari blog korang atau terus menutup tetingkap blog korang .

Halaman navigasi:  Korang menunjukkan tempat nombor halaman navigasi widget untuk menunjukkan nombor sebenar laman blog korang . Sama ada, mereka boleh terus lompat ke blog post korang. Dan post korang lebih tua akan dikaji semula. Tetapi, korang perlu memastikan bahawa widget korang mesti direka dengan baik dan berkesan.

Link ke pos terdahulu: Masa-masa, korang perlu menghubungkan blog post korang yang lebih tua dengan topik ciri-ciri semasa. Jika korang mendapat topik dan korang masih ingat post yang terdahulu, sudah tentu korang boleh mengaitkan ia pos korang dalam artikel baru korang .

Search bar: tempat Search bar memang penting sama sekali. Pembaca korang boleh mencari apa sahaja yang mereka mahu dari blog korang . Mereka boleh mencari topik mereka dan  korang Juga gembira mereka juga gembira :)

Pos berkaitan:  Korang perlu meletakkan widget pos berkaitan dengan setiap blog post. Dan post  korang lebih tua boleh dilihat oleh pembaca setia korang . Cuba untuk meletakkan link tidak gambar dengan thumbnail.

Pengurusan Peraduan: Ia adalah cara yang sangat menggerunkan untuk mentakrifkan semula artikel lama dan baru korang . Sebagai contoh, saya baru sahaja melancarkan Peraduan pengulas Top dan juga saya mengumumkan pemenang.

Lihat pautan ini untuk melihat hasil peraduan. Korang boleh mendapatkan komen dan mendapatkan pandangan pos yang terdahulu. Pembaca cuba mengulas lanjut. Di jalan yang mengulas banyak pengunjung pergi ke komen dalam pos dalaman korang .

Menyelesaikan isu-isu yang ditanya: Jika korang telah mengulas dalam pos dalam blog korang. Dan meminta untuk menyelesaikan masalah blog orang lain, korang perlu menolong, dengan cara itu, dorang akan seronok berkunjung ke blog korang.

Mengulas ke blog lain: Jika korang mendapati artikel berkaitan dalam blog lain,  korang boleh membuat pautan ke blog korang dengan kata-kata semangat seperti, Kami mempunyai artikel yang sama! 

Tambah lain widget:  Korang boleh meletakkan widget dihubungkan ke blog korang seperti pos popular, recent comments, dll.

Di atas adalah beberapa tips saya. Hanya berkongsi fikiran korang melalui komen. Merasa bebas untuk mengambil beberapa tindakan tentang topik ini.

Blogger need your help for development

Sekarang Blogger bercadang untuk menukar susun atur ia sama seperti Wordpress. Mereka cuba untuk mendapatkan lebih banyak maklum balas daripada pengguna mereka, untuk membuat Blogger yang lebih baik. Mereka mahu untuk membangunkan Blogger sebagai keperluan pengguna dan memerlukan bantuan korang. Sekarang, korang boleh cadangkan untuk mana-mana ciri baru di Blogger.



Yang lebih baik, blogger mengambil langkah-langkah untuk membuat lebih banyak tempat profesional. Baru-baru ini blog rasmi Blogger Blogger Buzz. Mereka menawarkan untuk menyertai program maklum balas, mengemukakan idea korang dengan apa jua Blogger positif dalam minda korang. Berikan sedikit sumbangan  bahawa korang telah membangunkan Blogger.

Jana Pendapatan Dengan Baca Artikel

Terdapat 100 cara untuk mendapatkan dan menjana wang online. 80% daripada orang-orang yang melayari internet, mereka selalu sibuk dengan membuat wang secara online. Mereka juga melakukan kerja dalam talian dan sibuk dalam perniagaan dan mereka menggunakan cara yang sama untuk membuat wang dengan blog, pengiklanan, penulisan, dan menjual.



Pertama korang mesti tahu ini bukanlah satu artikel yang ditaja. Saya berkongsi cara untuk membuat wang secara online yang sangat mudah untuk korang.

Cara untuk Meningkatkan Pendapatan melalui Affiliate

Kebanyakan usahawan internet mendapat pendapatan daripada program affiliate. Program affiliate adalah cara yang baik untuk menjana wang online dengan mempromosikan link affiliate. Ini juga adalah cara untuk memaksimumkan pendapatan online korang. Korang akan dibayar jika sesiapa menandatangani atau membuat apa-apa pembelian melalui link affiliate korang. Tetapi, kebanyakan orang tidak dapat untuk mempromosikan link affiliate mereka kerana tidak mempunyai idea untuk mengembangkannya. Memandangkan ini, saya ada beberapa tips yang berkesan untuk korang yang boleh mendapat sambutan melalui program affiliate:

Promosi via Forum

Forum memainkan peranan yang penting untuk mempromosikan link affiliate korang. Korang hanya perlu aktif dalam forum khusus dan letakkan pautan affiliate sebagai tandatangan.

8 Programs Affiliate yang Disyorkan untuk Menjanakan Wang Online

Seperti yang korang tahu,  korang  boleh memaksimumkan pendapatan  korang  dalam talian dengan menyertai beberapa program affiliate. Terdapat banyak program affiliate untuk menyertai tetapi  korang  mungkin keliru program mana untuk disertai.
Korang perlu memberi tumpuan kepada artikel yang ada pada blog korang. Jika blog korang yang berkaitan dengan artikel web, maka  korang  perlu menyertai program Hosting Gabungan Web. pembaca melawat blog korang untuk menimba ilmu pengetahuan mengenai artikel tersebut.
Jadi, mereka sentiasa kelihatan untuk perkhidmatan berkaitan yang sepadan dengan artikel korang.

Korang perlu memilih dan program affiliate yang baik yang sepadan dengan artikel korang. Di sini saya telah mengumpul beberapa laman yang mengandungi program affiliate:

HostGator: Ia merupakan salah satu syarikat web popular hosting di seluruh dunia.  korang  boleh mendapat komisen yang tinggi dan menerima beribu-ribu dolar yang telah meningkatkan produk mereka. Bagi tempoh lima bulan pertama,  korang  akan mendapat $ 50 satu tanda dan ia terus meningkat harga mengikut bulan affiliate. Sertai HostGator Affiliate program.

Rasuah!! Rasuah!! Rasuah!!

sebut je "RASUAH" semua orang tahu,
maklum lah, sekarang nak buat pape projek sume main duit..
termasuklah nak lepas dari kene saman(dari pengalaman aku la tu)
hulur je RM50/100, "ok jalan"
macam mane la nak maju kan, orang yang trime rasuah tuu...

Pelik: Mangkuk Tandas

















Memang professional pemikiran kreatif pereka mangkuk tandas nie...cube korang tengok, ade ke patot, mangkok tandas dibuat berupa mulOt Orang... ish3, mcm ni punye style pow ade...

kreatif helmet

bile tgk jer bende ni, mcm2 otak terfikir, bende negatif/positif sume ade... tapi wan tgk,
kreatif jugak erh, orang yang buat bende nih... 
comel, cantik lgi gituu




Protect USB Flash Drive Dengan USB WriteProtector

korang masih ingat tentang disket yang pada awalnya, disket menjadi storan portable paling popular dan banyak digunakan oleh individu-individu mahir IT. Selain menjadi storan portable paling popular, disket juga menjadi medium utama kepada penyebaran virus. Namun, sekarang disket sudah tidak digunakan lagi kerana kewujudan pemacu kilat USB atau juga dikenali sebagai pendrive/thumbdrive/flash drive. Satu “sifat” disket yang diturunkan kepada generasi pendrive / thumbdrive adalah menjadi penyebar virus juga. Tetapi anda tidak perlu risau, satu perisian istimewa telah dicipta untuk menyelesaikan masalah ini. Perisian ini sangat berguna pada pendrive / thumbdrive yang tidak mempunyai Write Protector. Perisian ini berfungsi sebagai penghalang sebarang virus atau file untuk menyalinkan dirinya ke pendrive. Perisian yang dimaksudkan ini adalah USB WriteProtector
Perisian ini boleh dimuat turun (download) dan diguna secara percuma (freeware). 

Cara untuk menggunakan perisian USB WriteProtector

1. Extract file yang dimuat turun ke pendrive / thumbdrive. 
2. Klik pada “UsbWriteProtect.exe”, akan keluar skrin seperti di bawah.

3. Tip pada USB write protection ON – untuk halang sebarang virus / file disalin ke pendrive korang. 

4. Tip pada USB write protection OFF – untuk membenarkan sebarang virus / file disalin ke pendrive korang.

5. Download: Klik Sini