Letak Fan Page Facebook, Twitter, Youtube, G+1, Linkedin di blog

Flexslider

» » Letak Fan Page Facebook, Twitter, Youtube, G+1, Linkedin di blog

Assalamualaikum, untuk tutorial sebelum ni, wan ada share cara letak button facebook, twitter... tapi itu
untuk button like, tweet, ataupun Share....
tapi kali ni, wan nak share pasal, letak button yang menghubungkan blog, terus ke Fan Page korang
faham kan,? hehehe.... kalau sudah faham, jom ikut wan buat benda ni, :)


copy kode dibawah
<!-- AddThis Follow BEGIN --> <p>Follow Us</p> <div class="addthis_toolbox addthis_32x32_style addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_follow" addthis:userid="YOUR-PROFILE"></a> <a class="addthis_button_twitter_follow" addthis:userid="YOUR-USERNAME"></a> <a class="addthis_button_linkedin_follow" addthis:userid="YOUR-USERNAME"></a> <a class="addthis_button_google_follow" addthis:userid="YOUR-USERNAME"></a> <a class="addthis_button_youtube_follow" addthis:userid="ID"></a> <a class="addthis_button_pinterest_follow" addthis:userid="YOUR-USERNAME"></a> <a class="addthis_button_rss_follow" addthis:url="http://YOUR-URL-BLOG"></a> </div> <script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pubid=ra-4f53f6a86ee7f476"></script> <!-- AddThis Follow END -->

untuk yang warna KUNING tu, korang
tukar dengan korang punya usernama, fanpage and Url blog K.

Untuk Dashboard
Cara nak letak dalam blog
1. pergi ke dashboard
2. klik pada design> Page Element> 
3. Add a Gadget> Html/javascript

Untuk letak dalam Edit Html
1. Pergi ke Dashboard> Design> Edit HTML
2. tick pada expand widget template
3. tekan CTRL+F dan cari kod ni <data:post.body/>
4. preview dulu, kalau tak ada error baru save yee... :)

Selamat Mencubaa ...

Share

You may also like

No comments

Feature